Workshops:

DuurzaamGoed verzorgt in samenwerking met de Begane Grond workshops  voor iedereen die wil ervaren hoe je textiel op natuurlijke wijze kan kleuren.  Dat betekent dat ook kinderen en volwassenen die door omstandigheden niet direct in staat zijn om financieel bij te dragen kunnen deelnemen met flinke korting. Verder kun je denken aan workshops voor dagbesteding maar ook aan workshops en voorlichting op scholen over duurzaam en circulair textiel.

 

Aankomende workshops in 2024:

 

Basisworkshop eco-printen voor volwassenen

Maak ook kennis met de magie van het eco-printen en geef je kledingstukken een tweede leven. Leer over het ontstaan ervan, de verschillende methodes en breng het in praktijk op een mooi stuk katoen (op locatie aanwezig) dat bijvoorbeeld te gebruiken is als tafelloper of placemat. Daarnaast pas je de procedure ook toe op één van je meegenomen witte kledingstukken.  Afhankelijk van het seizoen werken we met verschillende bladeren, bloemen en kruiden. Je zal verrast weer naar huis gaan!

 

Data 

Voor komend najaar zijn er workshops gepland op zaterdag 5 oktober, 16 november en 14 december  van 11.00 tot 15.00. Een verzoek voor andere dag/tijdstip met een groepje van 4 of 5 mensen is altijd mogelijk. 

 

Kosten

€ 75,- p.p. inclusief materialen, koffie/thee en lunch (*).

Maximaal 5 personen; duur: ca.  3 en 1/2  tot 4 uur. 

Locatie Begane Grond, Arnhem

 

Stuur een email voor meer informatie of om je  aan te melden!

 

Deze workshop is ook zeer geschikt voor een feestje/verjaardag voor jong en oud of voor een leuk uitje met collega’s, familie of vrienden/vriendinnen.

Wil je je met een groep opgeven, een andere datum (of locatie) afspreken neem gerust contact op.

 

Voor kinderen:

Voor kinderen tot 12 jaar passen we de workshop op maat aan, afhankelijk van de leeftijd. We maken er een gezellige middag van en je gaat met een mooi zelf geprint T-shirt weer naar huis. Data zijn af te stemmen in overleg.

 

Kosten € 30,- per kind inclusief wat lekkers en een drankje (*).

Maximaal 6 kinderen; duur 3 en 1/2 u

Locatie Begane Grond, Arnhem

 

(*) Ben je in het bezit van de Arnhem- of Gelrepas dan heb je bij de eco-print workshops recht op 50% korting. Neem je pas mee naar de workshop.

 


In gesprek met jongeren:

Onder andere met steun van DuurzaamGoed en vele anderen is het boek 'Goede Gespreksstof' van Fibershed tot stand gekomen om kinderen  van 10 tot 14 jaar meer inzicht te geven in de impact van kleding. DuurzaamGoed gaat dit veelzijdige en creatieve boek zeker gebruiken voor educatieve doeleinden.  Het boek is officieel gelanceerd op 25 oktober 2023 tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

 

Meer informatie over dit boek: 

Boek Goede gespreksstof, van grond tot garderobe - Fibershed

 

 


Voorlichting en lezingen:

DuurzaamGoed draagt graag bij aan voorlichting en lezingen over duurzaamheid in de textiel- en kledingindustrie.